DOE! Verbindt!

Goede informatievoorziening en communicatie

De inwoner moet goed geïnformeerd worden door de gemeente. Dat betekent dat inwoners op de website gemakkelijk informatie moeten kunnen vinden, tijdige berichten van de gemeente moeten ontvangen wanneer er ruimtelijke ontwikkelingen in hun buurt zijn en een goede service aan de (telefonische) balie mogen verwachten. Daarbij moet de manier van communicatie zoveel mogelijk aansluiten op de wensen van de inwoner.

 

Naast inwoners staan

De dienstverlening en (digitale) behoeften richting de gemeente veranderen flink. De gemeente moet met inwoners ontwikkelingen mogelijk maken. DOE! wil binnen de gemeente ruimte voor een Relatiemanager Inwonersinitiatieven. Is er een initiatief, dan staat de gemeente klaar!

 

Samenwerken in het belang van Deurne

Omdat ‘economie’ niet stopt bij de gemeentegrens, omdat zorgtaken vragen om specifieke expertise, ten behoeve van goede vergunningverlening en om veel andere redenen is het goed om samen te werken met de (sub)regio. Niet om het ‘samen werken’, maar omdat het loont voor ons of onze regio.

 

Deurne blijft zelfstandig

Deurne blijft zelfstandig; de omvang van de gemeente Deurne is goed. Als er iets is, weten inwoners de gemeente te vinden. Door op thema’s goed samen te werken met de (sub)regio, kunnen wij ook zelfstandig blijven!

 

De jeugd heeft de toekomst

Voor kinderen moet het niet uitmaken in welke omgeving zij zijn opgegroeid: DOE! vindt dat iedereen dezelfde kansen moet krijgen. De gemeente moet er daarom alles aan doen om kinderarmoede op te sporen en deze kinderen te helpen door te wijzen op de mogelijkheden van bijvoorbeeld Stichting Leergeld. Onze jeugd heeft per slot van rekening de toekomst.

 

Voldoende gemeenschapshuizen

In onze gemeente moeten voldoende gemeenschapshuizen zijn waar inwoners samen kunnen komen. Deze gemeenschapshuizen moeten streven naar een optimale bezetting (door onder meer de combinatie van functies). DOE! vindt dat de gemeente gemeenschapshuizen hierin een helpende hand mag bieden.

 

Gemeentelijke financiën op orde

Onze financiële basis moet goed zijn. Na de crisis is het gelukt deze weer op orde te brengen. Goed inzicht, slimme keuzes en cofinanciering zorgt dat we dit zo houden.

 

DOE! Verbindt kandidaten DOE! Verbindt kandidaten