Bram van Neerven nieuwe fractievoorzitter DOE!

Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen werd DOE! voor de vierde keer op rij de grootste partij van de gemeente Deurne. Een mooi moment voor Michiel Dankers om met vertrouwen afscheid te nemen van de Deurnese politiek. Na 28 jaar als raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad draagt hij het voorzitterschap over aan de 26-jarige Bram van Neerven. De fractie stemde unaniem in met de opvolging. Michiel Dankers heeft de afgelopen jaren leiding gegeven aan de fractie en was het vaste gezicht van DOE! in de gemeenteraad. In 2019, toen hij 25 jaar lid was van de gemeenteraad, kondigde hij aan na de verkiezingen te stoppen. Marinus Biemans: “Het zal voor mij en politiek Deurne wel even wennen zijn om Michiel niet meer in de raad te zien. Maar met Bram als nieuwe fractievoorzitter hebben we volop vertrouwen in de toekomst!”.
Bram van Neerven werd op zijn 19e commissielid en op zijn 20e lid van de gemeenteraad voor DOE!. Van Neerven combineert het raadswerk momenteel met zijn opleiding tot ingenieur aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Eerder behaalde hij hier zijn bachelor in de computerwetenschappen en aan Nyenrode Business Universiteit zijn bachelor in de accountancy.
“Bram heeft in de 6,5 jaar die hij politiek actief is namens onze partij veel inhoudelijke kennis opgebouwd. Met succes heeft hij in belangrijke dossiers veranderingen in het voorgenomen beleid aangebracht. Ik heb er het volste vertrouwen in dat hij dat samen met de raadsfractie zal blijven doen.” aldus Michiel Dankers.
Van Neerven is blij met het vertrouwen van de fractie. “Het is zeker niet niks om in de voetsporen van Michiel te treden. Michiel heeft langer in de raad gezeten dan dat ik oud ben, zeg ik wel eens gekscherend. Ondanks dat Michiel verreweg de meeste ervaring heeft, hebben mijn collega’s in de fractie en ik altijd volledig de ruimte gekregen om op onze eigen manier het woord te voeren in de raad en commissies. We hebben daar ontzettend veel van kunnen leren. We zijn dan ook klaar voor de volgende periode.”