Marjan Vrijnsen – de Corte benoemd tot wethouder

Dinsdag 23 januari tijdens de gemeenteraadsvergadering is Marjan Vrijnsen – de Corte benoemd en geïnstalleerd als wethouder van gemeente Deurne. Zij volgt Marinus Biemans op.

Marjan (40) is geboren en getogen in Deurne, de Zeilberg. Samen met haar man en drie kinderen woont ze nu in de wijk De Heiakker in Deurne. In haar vrije tijd is ze actief vrijwilligster bij de Deurnese Watervrienden.

 

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 was Marjan raadslid voor fractie DOE! Voor haar benoeming tot wethouder was zij strategisch beleidsadviseur bij de gemeente Meierijstad. Hier adviseerde ze het college over strategische vraagstukken met een focus op het ruimtelijk domein, de regionale samenwerking en positionering. Ook werkte ze aan de toekomstvisie van de gemeente Meierijstad.

 

Marjan heeft Planologie gestudeerd en een 1e-graads onderwijsbevoegdheid behaald aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven binnen de technische lerarenopleiding. Voor haar functie bij de gemeente Meierijstad heeft ze 15 jaar in het hoger onderwijs gewerkt (Fontys Hogescholen, Technische Universiteit Eindhoven) als docent, onderzoeker, beleidsmedewerker en de laatste jaren als leidinggevende en onderwijsbestuurder. Voorafgaand aan haar carrière in het onderwijs heeft ze bij de Provincie Noord-Brabant gewerkt en bij Stichting ORO.